Saturday, 5 March 2011

Hary2 Bhagia D'kongsi Bersama =)


 Hehehehe.. Blog ni mmg akn menceritekn ape yg terjadi pada aku tiap2 ary atau ape yg pernah terjadi dekat aku dan tunang aku..
So if korg rase BLOG aku ni x menarik seperti blog korg,,ape lg sile kuar dri teros bce blog saya.. =) ade paham..?? =)
Menyisahkn tntang aku dan En.Muhamad Tahir..

Yup..!! Aku admit yg aku mmg sgt2 sayang kn dye.. As korg nampak.. Ary2 aku ,tiap mase dan ketike aku akn bersame ngn dye seperti name d'atas..
^_^
So mcm2 yg kami lalui sbnrnye..
BERGADOH..?? SELISIHAN FAHAM..?? BERTENGKAR..??
Dan macam2 lg..
Sebagai manusia biase kami pon pnye haty dan perasaan..
Alhamdullilah..!!Walau pon kami bergadoh bagai nk rak,,,tp kami ttap akn berbaik..
Sumenye atas nasihat PN.JAMALIAH MOHD SAID n PN.AIDA EFFA AKHIR SHAH...
Thankz a lot mummy n sis cz always be my side..

Ni lh wajah akak aku n my mom tercinta.. =)

I LOVE U MOM n SIS...!!!!!!!!!! MUAAAHHHHH.. =)

Wednesday, 2 March 2011

2011 March 03

To my beloved "Muhamad Tahir Lubis"
Im So Sorrrryyyy sayang bby....
Bby rase bersalah gler....
Really2 sory sayang..!!!!!!!

I Love u so muccchhhhhhhhh syg............


LIPAS!!!!!!

Tomyam.... Nyummmyyy..!! Mmg sgt enak+Lazat... Kami sekeluarga mmg amat ske kn pedas.. Lg2 TOMYAM.. Mmg layan.. Aku singgah bli tomyam dkat deretan kdai berhampiran dgn umah akak aku.. Kdai 1MALAYSIA kata nye.. tp yeeeewwww,,,!!! x sgke amat kotor.. Persekitaran  nye mmg x nmpk kotor tp x sangke..................................................................................................................................................
(akak aku sorg jer usik tomyam 2 sbb aku still knyang lg cz baru pas g makan ngn adam an...)
Dalam Asyik akak aku melantak dan mnikmati tomyam 2.. Dh setengah magkuk baru akak aku perasan ade LIPAS dlm tomyam 2..
yaaawww...!! patot ar akak aku kata sedap gler.. Ade LIPAS rupe nye.. Hisssshhh,,!! Choiiii.. akak aku tros buang tomyam 2 then telan air bebanyak..

Kdai 2 mmg dh Kne BLACKLIST.. Amat pengotor!!!

P/S :: patot ker jual makanan yg ade binatang laen dlm makanan 2..??Patot ker biar kn periok 2 ternganga smpai binatang mcm ni boleh masok..??Eh!!Please lh k.. Jgn Jd pengotor ok!!!!!!Hormat org baru kdai boleh maju cik kiah oiiittt!!!Thu nk meniage jer,,,tp kebersihan pon kne jge jgk.. Adeh!! Ape pnye olang lh mcm ni..
(GGGGRRRRRRRR!!! SERIOUS SEH,,GERAM GILER..!!)

2011 March 02

Today adalah ary yg sgt memenatkn.. Maklom lh dri Gombak-Bangsar..Dri Bangsar-Shah Alam.. Dri Shah Alam-Klang.. Dri Klang-Bangsar Dan finally dri Bangsar terpakse Berpatah balik ke Klang.. Sume nye dlm 1mlm.. Non-Stop!! Kerja giler kn..

Critenye bermule mcm ni :::::

Pkol 8 mlam aku kol adam ty sama ade ary ni nk jmpe atu x.. Then adam Kata jmpe.. Cz dye nk bwak aku g dinner kt Shah Alam.. Special kata nye.. Hurrrmm.. Aku pon ikot kn aje.. Smpai2 jer restoran 2 kami pon lepak2 makan d'situ dlm 1jam lebih.. After makan aku pon g ar gerak g umah akak aku kt Klang.. Lg 10minit nk smpai Klang,,tpon aku bnyi.. (1 New Massage from My Sis) Aku bukak then read out..Akak aku soh dtg after pkol 1 AM plak.. Adeh..!! Haty aku mmg dh mmbara2 marah ni... Ade lg 2Jam,,aku nk lepak mane plak ngn adam an..?kawasan Klang kn sume nyer gelap gelita.. So x mgkn Aku nk dok berdua jer dlm kete an..?Nahas nty..Bhaye.. Dlm keadaan yg mcm 2 dgn perasaan aku yg ngh marah..Aku pon soh adam pusing blik antar aku blik umah.. X jd nk tdo umah akak aku.. Then After Setengah jalan aku OFF hp aku sbb terlalu BENGANG kn..! So sesampai nye aku kt Sunway aku ty adam,,perlu ker aku patah balik ke umah akak aku..?? sbb aku x nk akak aku sorg ni ngajuk.. Sbb klu dye ngajuk mmg makan ary baru nk bertegur ngn aku.. Then adam pon bg respond yg agak baik.. Adam soh aku stay kt umah akak aku.. Then aku pon Accept advise n Suggestion dri adam 2..  On my way ke umah akak aku,,aku ade ar gk try contact akak aku.. Aku kol dye x angkt,,AKu msg x reply(Ngajuk ar 2 konon nye an)Bahahaha =) smpai ar aku msg kata "aku OTW,,barulh dye Jawab fon.." Byang kn klu aku x patah balik g umah dye,, mmg dye x akn bercakap ngn aku lh jwab nye an.. Hehehe =) Kn kak an..?? Hehehe....
Tp i feel sory 2 En Muhamad Tahir... Sayang maaf kn bby yer.. Bby Thu syg msty penat kn.. Im so sorry syg sbb dh pon melibat kn syg... Sbagai tebus rase bersalah bby,,esk bby blanjer syg tgk wayang+dinner k syg ku..?? Jgn marah2 yer syg... I LOVE U SO MUCH SAYANG..!!!

Tuesday, 1 March 2011

Arrrggghhhhhh!!!!!!!!!

Arrrrhhhhhh..!!! sgt BOHSAN klu asyk dok umah je an..?? adeh..!! mcm mane ni baru jer dok umah 2 hary dh terase bohsan... buuuurrrr...!! kengkawan jom lepak mnom jom... text me if korg free.. then kte bleh tros berfoya2 bersama... =) Heheehehhe =)

To my syg yg ngh berkerja 2... haty2 yer syg.. I love u soooooo much syg.. malam ni jgn lupe ye syg...

""" GOOD BYE EASTIN """

Kali ni cter sedih plak.. Adeh,,!! nmpak nye dh tbe mase utk aku melangkah kaki mencari pengalaman.. Pengalaman yg mengajar aku erti kesabarn dan ada kala nye mmberi ketenangan..
to my collagues at  EASTIN HOTEL.. Bye2 sumer... Harap kte x akn lost contact.. Korg pon ade number aku an..? so pandai2 ar rojer.. Jgn nk menyombong plak... Hhehee.. !!
terutama sekali utk Cik Dyla Lola,,Cik Ain Nishrin,,Cik Faasha dan Ms Sephora....!! Im gonna miz u guyz...!! korg adalah antara mmbe aku yg pling gler..!! Bahahah =)
24jam asyik bergossip jer.. Nic e to meet u guyz.. After this if terase nk lepak2 ngn aku,,korg juz leave me a msg or call me via my number k..?? Confirm aku akn kuar n hang out ngn korg yg HAPPENING ni..!! ^_^
N to my Cik dyla lola,,,,awak klu rindu kt syer awk dtg lh jmpe sy k..?? X bez sbnr nye klu 1 ary x dgr awk gelak..!! ahhahha.. love u lh frenz...!!
Hope we can be together,,,frenz forever n ever...!!
Bestie
  • Cik Dyla Lola(Si penghibur haty dikala duka,,dgr gelak u jer dyla,,tros hlang sgle masalah..!!Bnde x lawak pon jd lawak.. =) nice cgulaatey..!!
  • Cik Ain Nishrin(si pencerita terhebat,,!!pengorek rahsia terhebat..!! hehehe =) pas ni klu ko dpt thu sgle rahsia sile2 lh bgthu aku yer cik eyien oitt... =)
    N utuk kak jell plak... Jmpe di tempat baru...!!
    i dapat kerja 2.... so see u there akak....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    im coming..... =) muuuaaaccckkksss....

Ok2..!! Aku akui In Relationship mmg kne ade sikap "ROMANTIC"
Tapi kte kne tahu MENCINTAI dan e2 tak sama dgn JATUH CINTA tau..!!
Hubungan yg matang kne lalui sume ni :: 
  • Mulai Dri "JATUH CINTA yg membuak2..!!
  • @2nd JATUH CINTA yg membuak2..!!
  • Ada kala nye smpai x sanggup KEHILANGAN dye..!!


    So lepas ni aku kne cuba untuk memahami dye..Agar tiada pertengkaran lagi..
Am i RIGHT..?? =)
I LOVE U SAYANG!!!!

You Complete Me Syg..

Kehadiran Dye telah pon melengkapkn hidop aku.. Adakah CINTA adalah SEGALANYA..?? Bg aku utk bina sebuah hubungan .. Modal cinta saja x mancukupi cz cinta perlukan KOMITMEN,KEMATANGAN,KEWANGAN yg mncukupi@Stabil,saling MENGHARGAI & HORMAT.. So jgn kata CINTA je cukop klu x de sume d'ats yer.. =) Huhhh!!


Dan adkah CINTA perlu kn PENGORBANAN..??

I have the answer.. For me Cinta hnye perlu kn KOMPROMI bukan PENGORBANAN.!! 

Inilah dye En Muhamad Tahir.. My Hubby =)

Antara "CINTA & SAYANG".. Hmmm

Alhamdullilah... =) Aku telah pon selamat bertunang.. Dan telah pon mnjdi tunangan kpd "En.Muhamad Tahir".. Alhamdullillah sekali lg... Aku mmg dh bertemu dgn LELAKI yg benar2 sesuai utk aku..Dye mmg dan amat mnyayangi aku,,nmpk pd gaya nye lh.. Dye amat Serious dlm hubungan kami.. Dye adlah sseorg pendengar setia.. Setiap masalah aku sume dye tahu.. Cme kdang2 jer dye mc x de mood an.. So x pelh aku paham.. =) I love u so much syg =)